Přeskočit navigaci
kortova

Zdravestravovani.eu

05. 04. 2020

Jak se koronavirus šíří tělem a proč má tolik různých příznaků

Na téma koronavirus už toho média napsala spoustu. Všichni víme, jaké jsou základní příznaky infekce, tedy kašel, vysoká teplota, obtíže s dýcháním apod. Řada lidí pak zcela zbytečně panikaří už jen tehdy, když jim začne trochu téct z nosu. Skutečná nákaza však v žádném případě nelze diagnostikovat na dálku nebo jen podle několika málo příznaků. Vždy je třeba provést test, který nákazu potvrdí nebo vyvrátí.
05. 04. 2020

Hřebíček není jen aromatickým kořením má i široké zdravotní přínosy

Existuje celá řada léčivých přípravků, kam se může řadit i koření, které mohou našemu organismu být velmi prospěšné. Chcete vyzkoušet něco zcela přírodní a účinného? Něco, co s čím si do těla nebudete pouštět žádné chemické nesmysly a látky, na kterých byste ve finále mohli být i závislí? Vyzkoušejte přírodní a přirozený lék, který se používá už dlouhá léta na mnoha místech po světě.
05. 04. 2020

Na posílení činnosti mozku a lepšího krevního oběhu odborníci doporučují určité potraviny

Máte pocit, že čím dál častěji zapomínáte věci? Cítíte, že máte špatný krevní oběh a že byste potřebovali trochu povzbudit a nakopnout? Chcete podpořit činnost vašeho organismu, zejména činnost mozkovou? Za zhoršující se paměť a další problémy s tím spojené může převážně oslabená činnost mozkové kůry.
05. 04. 2020

Zdravé mlsání, které má působivé zdravotní účinky. Dopřejte si rozinky

Rozinky buď máte rádi nebo je nesnášíte. Pravdou je, že rozinky milují většinou buď menší děti, protože jsou sladké nebo starší ročníky. Pak jsou lidé, kteří rozinky nemohou ani cítit a vadí jim. Když jsou například ve vánočce či mazanci, odstraňují je nebo se tohoto moučníku raději vzdají úplně. Jestliže patříte k těm, co rozinky jedí, pak mimo jejich báječné chuti získáte i spoustu zdravotních benefitů.
04. 04. 2020

Hrušky nejen proti zácpě. Zlepšují také imunitu a pomáhají při hubnutí

Hrušky jsou nejen chutné, ale také velmi zdravé. Výhody konzumace hrušek zahrnují: podporu hubnutí, posílení imunitního systému, kontrolu hladiny cukru v krvi, podporu mineralizace kostí, posílení zdraví srdce, urychlení hojení ran, detoxikaci, prevenci zácpy a další.
04. 04. 2020

Skořápky od vajec nepatří do koše. Jejich konzumace je zdraví prospěšná

Máte rádi vejce k snídani, při kterých využijete jenom obsah, a skořápka skončí v koši? Kdo by neměl rád míchaná vajíčka nebo vajíčka natvrdo. Vejce jsou velmi populární potravinou po celém světě a mnoho lidí si bez nich nedokáží představit den. Používají se do nejrůznějších pokrmů, dělají se z nich likéry, cukroví atd. Vejce jsou plná látek, které naše tělo dobře využije a použije je k výstavbě sebe samotného.
04. 04. 2020

Patříte k milovníkům sýrů? Zjistěte, jak pozitivně působí na zdraví parmezán

Parmezán je druh speciálního sýra, který pochází ze severních provincií Itálie. Vyrábí se z nepasterizovaného mléka, přírodní syrovátky a syřidla a pro jeho konzervaci se používá pouze sůl. Následně se nechá zrát 14 – 30 měsíců (i déle), což zajišťuje jeho jedinečný chuťový profil. Pravý parmezán se vyrábí pouze v Itálii, i když existují stovky výrobků, které se údajně vyrábí v různých částech světa – totožným způsobem.
04. 04. 2020

Tlustice je nejen nenáročná pokojová rostlina, ale má také značné léčivé účinky

Většina z nás má doma různé pokojové rostliny, o které se stará. Chceme, aby to kolem nás hezky vypadalo a aby se nám doma dobře žilo. K tomu je obklopení se zelení opravdu důležité a [...]...
04. 04. 2020

Káva není škodlivá, má řadu prospěšných vlastností pro naše tělo

Je pro vás káva doslova nutnost a nedokážete si bez ní představit svůj den? Těšíte se na svůj ranní šálek kávy a vychutnáváte si ho, jak jen dlouho to jde? Víte o tom, že káva má pozitivní vliv na vaše zdraví? Někteří z vás budou možná překvapeni, protože ze všech stran se neustále ozývá, jak je konzumace kávy škodlivá a jak je lepší ji nahradit něčím jiným.
03. 04. 2020

Potraviny bohaté na antioxidanty, které dokáží bojovat s volnými radikály

Seznam potravin bohatých na antioxidanty je poměrně bohatý, tudíž si vybere úplně každý. Může se stát, že vám některé potraviny budou chutnat méně, jiné více. Určitě nemusíte jíst násilím i ty, které vám nechutnají, ale čím pestřejší strava, tím lépe.
03. 04. 2020

Kvalitní spánek pomůže nejen k získání energie, ale také při hubnutí

Spánek je klíčovým procesem pro detoxikaci a ozdravení organismu. Tyto procesy se spouští díky hormonu melatoninu, který je vylučován během tmavé části dne. Pokud ale nedokážete usnout před půlnocí, tato schopnost organismu bývá často narušena, což se projevuje mimo jiné špatnou pletí a nadváhou. Naštěstí existují způsoby, jak čisticí funkci organismu podpořit.
03. 04. 2020

Bobkový list působí po zapálení antistresově a pomáhá proti nespavosti

Listy vavřínu, jak se označuje bobkový list, jsou od antických dob pokládány za symbol vítězství. A není to nadsázka. Bobkový list je totiž nejenom skvělé koření do omáček a polévek, ale má přirozeně i mnoho pozitivních účinků na lidské zdraví. A to nejen formou jídla, ale také užívaný jako vykuřovadlo. Jeho magická vůně ovlivňuje naši psychickou pohodu, snižuje stres a zlepšuje dýchání. V lidovém čarodějnictví měl vavřínový list pověst jako rostlina očisty a věšteb.
03. 04. 2020

Zázvorový čaj dokáže pomoci s ničením ledvinových kamenů

Zabíjí mikroby, mírní bolesti, zlepšuje imunitu, ničí ledvinové kameny. Víte, o čem je řeč? Není to nic jiného, než starý známý zázvorový čaj. Přestože jsou jeho účinky na zdraví velmi silné a potvrzené i západní vědou, dělí se lidé do dvou skupin, z nichž jedna zázvor miluje a druhá nenávidí.Jeho chuť je totiž natolik intenzivní a výrazná, že ne každý je schopný jej vůbec pozřít.
02. 04. 2020

Vlhčené ubrousky nemusí být pro malé děti zrovna to nejlepší

Vlhčené ubrousky jsou poměrně oblíbenými pomocníky v péči o dětskou pokožku, ať už na cestách či v domácích podmínkách. Slibují rychlost a pohodlí. Mnohé ženy je dokonce používají na odličování. Jenže většina těchto výrobků škodí zdraví.
02. 04. 2020

Tinktura, jejímž základem je bobkový list, sníží krevní cukr a prospěje svalům

Bobkový list je zapomenuté léčivo, jehož význam moderní společnost zredukovala jen jako koření do polévek a omáček. Jako takové je sice výborné, nicméně sušené listy vavřínu mají také řadu dalších výhod pro lidské zdraví. Takový bobkový list umí tlumit bolesti, zlepšuje spánek nebo snižuje hladinu cukru v krvi. Tím ale jeho zdravotní účinky nekončí.
02. 04. 2020

Silná a všestranná přírodní antibiotika najdeme v každé kuchyni

Příroda je mocná čarodějka, a také léčitelka. Mnoho chorob, na které využíváme běžná antibiotika, můžeme s podobným úspěchem zahnat i přírodní cestou. Antibiotika jsou silná a jejich použití na chřipku je jako zabíjet komára kladivem, možná tím naděláme víc paseky než užitku. Ani pro takovéto přírodní antibiotické látky nemusíme chodit do specializovaných obchodů, stačí nám totiž to, co obsahují naše kuchyňské kořenky.
02. 04. 2020

Artróza může polevit díky kombinaci medu, hořčice a soli

Artróza bolí. Moc bolí. Lékaři o této chorobě řídnutí chrupavčitých výstelek kloubů tvrdí, že je nevyléčitelná. Navzdory tomu, že obvykle se tato choroba pokládala za záležitost spíše starších osob, v poslední době se stále častěji objevuje u mladších jedinců. Naštěstí existuje řada přírodních způsobů, jak je možné se urputných bolestí zbavit.
02. 04. 2020

Nápoj z kurkumy dodá tělu chybějící minerální látky a vitamíny

Indický šafrán neboli kurkuma. Jeho zázračných účinků na lidský organismus odedávna s úspěchem využívali indičtí ájurvédští lékaři proti mnoha různým tělesným neduhům. Od dob britské kolonizace se toto koření rozšířilo i do západních zemí, kde zdomácnělo jako oblíbené koření. Navíc už i moderní medicína jej začíná uznávat jako účinný léčivý prostředek.
01. 04. 2020

Přeslička je opomíjenou rostlinou, která léčí celou řadu nemocí

Když se podíváte na jakýkoliv výčet léčivých rostlin, na jednu se zde skoro vždy zapomíná. Je to přeslička, která řadu známějších hravě strčí do kapsy. Takto unikátní a takto kvalitní bylinou je. Pokud se podíváme na hlavní výčet kladů, je třeba říci, že prospívá ledvinám, stejně jako naší kůži, pomáhá močovému systému, umí chránit naše srdce a ovlivňuje i náš metabolismus. Pokud ji chcete sami vyzkoušet, je několik možností, jak na to.
01. 04. 2020

Šeřík je hlavní surovinou pro výrobu všestranného domácího léku

Šeřík zná snad každý. Jak pro jeho unikátní barvu, tak i pro jeho unikátní vůni. Jelikož se s ním brzy budeme moci vídat, je na místě se o něm dozvědět více. Jakmile o něm zjistíte zajímavá fakta, nebudete ho jenom míjet, ale trochu si ho i natrháte, jelikož ho použijete na výrobu unikátního domácího léku.